torsdag 9 april 2009

Ett samlat Italien

Ibland kan man tycka att italienarna är ganska ignoranta, och oförskämda när det gäller service och uppträdande bland folk. Men när det kommer till stora katastrofer och eller orättvisor, då kommer modet och hjälpsamheten fram hos dem. Då blir Italien ett och alla hjälps åt no matter what.
Som nu efter katastrofen i Abruzzo och Rom. Värmen och omtanken hos människorna syns plötsligt. Vissa gråter åt de drabbade, oavsett om de har någon anhörig, vissa åker självmant dit för att hjälpa till.
*
Otroligt många volontärer är på plats för att ta hand om människorna som nu lämnats utan hem, och alla hjälps åt tillsammans. Mat, kläder, leksaker ges ut. Och ibland räcker det bara att vara där och ge tröst och sällskap till de som förlorat någon.
*
Och det är, enligt mig, en utav de härliga sakerna om italienarna... när det verkligen gäller, när det handlar om liv, kärlek, död; då är de där. Oavsett vad, de kommer med all hjälp de kan bidra med. Italien blir ett. Och kärleken till livet och sina medmänniskor lyser igenom.


Imorgon kommer många affärer stängas, andra (som vi) kommer att ha en timmes tystnad (a.k.a. no music), för att hedra de hittills 281 döda...

bilder tagna från tgcom.it

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu